Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Iroda

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
616
Az irodában 14 asztal van. Ezek mindegyike egy-, két-, illetve háromfiókos. Az egyfiókos asztalokból annyi van, mint a két-, és háromfiókosból együtt. Összesen 25 fiók van. Hány asztal van mindegyik fajtából?

Egyenlet nélkül hogyan lehetne megoldani ábra segítségével? A holnapi ZH-hoz kellene, azonban mi nem egyenletekkel oldjuk a szöveges feladatokat. Kérlek szépen segítsetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Halmazábra vagy milyen ábra?
Mert az asztalok számából, és a feltételből (1 fiókos darabszáma = 2 fiókos + 3 fiókos darabszáma), hogy a fele lesz 1 fiókos. 14 fele az 7.
Ennyit már tudunk, hogy 7 darab 1 fiókos van.
Van még 7 darab asztal, és összesen 25 - 7*1 = 18 fiókot kell szétosztani közte.
18 - 4*2 - 3*3 = 0.
Módosítva: 9 éve
0