Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika. Valaki letudná vezetni nekem?? S.O.S.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1172
1)Lindberg amerikai pilóta 1927-ben repülte át először az Atlanti-óceánt. Gépének motorja 1 perc alatt 44 100 kJ munkát végzett. Mekkora volt a motor teljesítménye? 2)A macska teljesítménye 5 W fára mászás közben. Mennyi idő alatt ér fel a fa tetejére, ha a végzett munka 40 JP 3) A cserépkályha a tűzifa elégetése által nyert 80 000 kJ energiából 65 000 kJ energiát hasznosít. Mekkora a cserépkályha hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1) t=1 perc=60 s
W= 44100 kJ=44100000
--------------------
P=W/t
P=44100000 J/60 s=735000 W= 735 kW

2) P= 5 W
W=40 J
-------------------------
t=W/P
t=40 J/5 W=8 s

3) Eh= 65000 kJ=65000000 J
Eb= 80000 kJ= 80000000 J
-------------------------------------
η (hatásfok)=Eh/Eb
η=65000000 J/80000000 J= 8,125
0