Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika. Letudná nekem valaki vezetni??

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1765
1) Egy személyautó maximális terhelés mellett 235000J munkát végez 5másodperc alatt. Mekkora a teljesítménye?

2) A gàzbojler teljesítménye 21kW. Mekkora a hőmennyisèg, ha a vizet 5 percig melegítjük?

3) A motorkerékpár motorja 11500kJ munkát végez. A benzin elégetése által felhasznált energia 46000kJ. Mekkora a motor hatásfoka?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1) A teljesítmény eazt jelenti, hogy egy másodperc alatt mennyi munkát végez. Szóval osszad el 5-tel. A mértékegység watt lesz.

2) 21 kW = 21000 watt, ami azt jelenti, hogy minden másodpercben 21000 J munkát végez.
5 perc = 5·60 másodperc, akkor ennyiszer 21000 joule lesz az összes munka.

3) A hasznos munka 11500 kJ, az összes munka 46000 kJ.
A hatásfok az, hogy az össze munkának hanyad része volt a hasznos munka:
`η=11500/46000·100%=...%`
0