Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keresd a szabályt! Pótold a hiányzó számokat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1371
A 20 100 200 100 900 ?
B 30 100 250 200 6100 520
C 25 100 225 ? ? 410
Szabály: ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A, 20 100 200 100 900 300
B, 30 100 250 200 6100 520
C, 25 100 225 150 3500 410
A szabály az, hogy a C sor midig a két szám között van (mármint mondjuk kíváncsi vagy a C sor 4. számára, akkor össze kell adnod a 100+200=300 és el kell osztanod kettővel, 300:2=150, viszont az A sor utlosójánál úgy kell számolnod, hogy igaz (520+x):2=410 szóval venned kell a 410 kétszeresét, vagyis 520+x=820 820-520=300 és akkor ott 300)
Nem tudom, hogy ezt mennyire sikerült elmagyaráznom
0