Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Diff egyenlet

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
565
Állandó variálásának módszerével hogy lehetne a következő egyenletet megoldani?

x·y'+y=y³
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ez nem inhomogén, nem kell hozzá állandók variálása.
Ez sima szétválasztható diff.egyenlet:
`(y^')/(y^3-y)=1/x`
`int 1/(y^3-y) dy=int 1/x dx`
Fejezd be.
0