Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
1837
Vízszintes síkon fekvő 6 kg tömegű testet 9 s alatt gyorsítottunk fel állandó gyorsulással 56km/h sebességre.
a, Mekkora munkát végeztünk?
b, Mekkora a teljesítmény?
C, Mekkora a gyorsulás és az elmozdulás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A számolt értékekre később szükség lesz, ezért a C-vel kezdjük

A gyorsulás v/t, azaz 56km/h/9s= 15.55m/s/9s=1,728m/s2

az elmozdulás a négyzetes úttörvény segítségével határozható meg, itt s=(a/2)t2 vagyis (1,728/2)*81=69.98, vagyis jó közelítéssel 7Om.

A, a munkára a W=F*s képlettel fogunk dolgozni, ahol az F=ma összefüggést fogjuk még kihasználni.
Innen W=6kg*1,728m/s2*7Om=725,76J lesz

B, Miután megvan a munka a teljesítmény kiszámítása már csak a munka és idő hányadosa P=W/t=725,76J/9s=8O,64W
0