Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1431
Az ABC háromszög AC oldalával húzott párhuzamos az AB oldalt D, a BC-t E pontban metszi. Határozzuk meg DE hosszát, ha AB=24cm, BC=32cm, AC=28cm, AD+CE=16cm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy "okos" ábrával segítek:
https://www.geogebra.org/m/cpmyasqa
Ennyi nem elég az önálló megoldáshoz? (sikerült önállóan megoldani, vagy kellettek az ötletek?)
Módosítva: 7 éve
1