Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek kör egyenlet középpont.... egyik pont....

Főoldal » Középiskola » Matematika
610
Egy kör középpontja P(5;-3), egyik pontja Q(-4;12). Írd fel a kör egyenletét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek kör egyenlet középpont
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az `a;b` középpontú, `r` sugarú kör egyenlete:

`(x-a)² + (y-b)² = r²`

Innen kapából `a` és`b` ismert, tehát:

`(x-5)² + (y-(-3))² = r²`, vagyis

`(x-5)² + (y+3)² = r²`

Már csak `r` értéke a kérdés, ami pedig a P és Q pontok távolsága.

Innen sikerül befejezni?
0