Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 10. osztály Mágneses indukció..

Főoldal » Középiskola » Fizika
750
Az ábrán látható mérleget kiegyensúlyoztuk az áram bekapcsolása előtt. Bekapcsolás után a serpenyőbe 5 gramm testet helyezünk, hogy a mérleg ismét egyensúlyban legyen.Az MN szakasz szigetelő, és a mérleg serpenyő felőli karja kétszer akkora, mint a másik. A mágneses indukció mindenütt 1 T(tesla) és iránya vízszintes.A vezetőnek a mágneses mezőben lévő KL szakasza 5 cm hosszú, merőleges az indukcióvonalakra és vízszintes.Milyen irányú áram folyik a vezetőben és mekkora ennek a nagysága?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, 10., föld, osztaly, nehéz, mágnes, mágnesesség, indukció, gravitáció
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
B=1T
m=5g=0,005kg -> F=0,05N
k1=2k2 -> FL=F*2=0,1N
L=5cm=0,05m
FL=B*I*L
0,1=1*I*0,05
I=2A
1