Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
514
Írjuk fel a 3c²-48 többtagot szorzat alakjában:
A) 3 ( c-16)
B) 3 (c-4) (c+4)
C) 3 (c-4)²
D) 3c (c-16)
A válaszokat előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Menjünk végig megoldásonként.
A esetben ha felbontjuk akkor 3c-48 at kapunk, tehát c nincs a négyzeten, azaz nem jó
B esetben 3(c2-4c+4c-16)=3c2-48, ez lesz a jó megoldás, egyébként abból látszik, hogy az a2-b2= (a-b)(a+b) nevezetes azonossággal.

C esetben 3(c2-8c+16)=3c2-24c+48

D esetben 3c2-48c

Ha bármikor bizonytalan vagy csak bontsd fel a zárójeleket és végezd el a megfelelő műveleteket.
0