Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladadt

Főoldal » Középiskola » Matematika
562
Egy robbantás közèppontja a C (-2;3)pont volt. A hsngja a helyètől legfeljebb 10 egysèg távolságra hallható. a.Melyek azok a helyek,ahol mèg èppen hallható volt a robbantás? b.Hallható volt-e a robbantás azon a települèsen,melynek helyèt a P(3;-9) pont adja meg? c.Hallható volt-e a robbantás azon a telelülèsen,amely 4egysèggel közelebb volt a robbantás helyèhez,mint a P?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
C középpontú 10 sugarú kör belseje.
Egyenlettel: Valószínű a Pitagoraszt tanuljátok, azzal kell a távolság ngyzetét felírni, hogy az kisebb, mint 10²:
`(x-(-2))^2+(y-3)^2 ≤ 10^2`
vagyis
`(x+2)^2+(y-3)^2 ≤ 10^2`

b)
Számold ki a két pont távolságát, vagy inkább a távolság négyzetét:
`"táv"^2=(x+2)^2+(y-3)^2=(3+2)^2+((-9)-3)^2=...` fejezd be.
Ha ez legfeljebb 10², akkor hallható.

c)
Eddig a távolság négyzetét számoltad ki, számold ki belőle a távolságot magát. Aztán vonj le belőle 4-et, ez lesz a település távolsága. Ha kisebb lesz 10-nél, akkor hallható.
0