Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatok 7.osztály

Főoldal » Általános iskola » Fizika
886
Ha vki segít, és leírja a számolás menetét is, azt megköszönöm.
1. Egy ló 7 km-es úton 350 N erővel egyenletesen húz egy kocsit. Számítsd ki, mennyi munkát végez a ló. Mekkora a ló teljesítménye, ha 30 percig így húzza a kocsit?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A végzett munka: `W=F·s`
Most F=350 N, s=7 km
Ha km helyett méter lenne, akkor joule lenne a munka mértékegysége a szorzás után. A kilo azt jelent, hogy 1000-szer annyi, tehát joule helyett kilojoule, kJ lesz.

A teljesítmény pedig: `P=W/t`
Az időt másodpercbe kell átszámolni először!
Ha joule-t osztasz másodperccel, abból watt lesz a mértékegység. Ha pedig kJ-t osztasz, akkor kW.

A két képletet magold be!
0