Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűség számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1785
32 lapos magyar kártya
A={pirosat húzok}
B={ászt húzok}
a) Két esemény összege A+B
b) két esemény szorzata A*B
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az A esemény ezek:
A = {piros 7, piros 8, piros 9, piros 10, piros Alsó, piros Felső, piros Király, piros Ász}
A B pedig:
B = {piros Ász, zöld Ász, makk Ász, tök Ász}

a) Az összegben benne van minden, ami bármelyikben van. Írd fel őket. 11 darab lesz benne.
A+B = {...}

b) A szorzatban azok vannak benne, amik mindkettőnek közös részei. Ezt is írd fel, egy ilyen lesz.
A·B = {...}
0