Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Transzformált eloszlás függvény

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
636
Adott a következő eloszlás függvénye kszínek (képen)...
Mi a kszí^2 eloszlásfüggvénye?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, függvény, Sűrűség, valszám, változó, eloszlás, lépcsős
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Az kapásból látzzik, hogy ξ diszkrét val.vált., ami -3, -1, 0 és 6 értékeket vehet fel.
Könnyen kijön az is, hogy mik a valószínűségek:
`P(ξ=-3)=1/3`
`P(ξ=-1)=1/2-1/3=1/6`
`P(ξ=0)=5/6-1/2=1/3`
`P(ξ=6)=1-5/6=1/6`
Csináld meg a négyzetét, aztán annak az eloszlásfüggvényét. Ugye megy?

OK... a négyzetek:
`P(ξ^2=9)=1/3`
`P(ξ^2=1)=1/6`
`P(ξ^2=0)=1/3`
`P(ξ^2=36)=1/6`

Fejezd be, írd fel `F_(ξ^2)(x)`-et. Megy?
Módosítva: 7 éve
0