Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás 2.0

Főoldal » Középiskola » Matematika
771
110000 forintot beteszünk 3 hónapra a bankba (évi) 5%-os kamatra.
Mennyi pénzünk lesz az eltelt 3 hónap után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megnézed mennyi lenne az éves kamatod:

110000 * 0.05 = 5500 forint az éves kamat
Te csak 3 hónapra (negyed évre) teszed be: 5500 / 4 = 1375 forintot kamatozik.
Tehát:
110000 + 1375 = 111375 forintod lesz.
1