Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hatásfok,teljesítmény

Főoldal » Középiskola » Fizika
513
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`M=85\ kg`
`m=2\ kg`
`h=12\ m`
Ahhoz, hogy a csomag felkerüljön `h` magasra, ennyi hasznos munka kell:
`W_"hasznos"=m·g·h=...` számold ki

Ahhoz, hogy a portással együtt felkerüljön a csomag, ennyi az összes munka:
`W_"összes"=(M+m)·g·h=...` számold ki

A hatásfok:
`η=W_"hasznos"/W_"összes"·100%=...`

Aztán számold ki `m=25\ kg`-mal is...
0