Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körív hossza, körcikk területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
999
Egy toronyóra nagymutatója 1 m, kismutatója 60 cm hosszú. Mekkora utat tesz meg a nagymutató és a kismutató végpontja 2 hét alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A nagymutató egy köríven halad végig, melynek hossza 2*1*π=2π méter. Ezt az utat 60 percenként, tehát óránként teszi meg.

2 hét = 14 nap = 336 óra, tehát a nagymutató 336*2π=`672π` `métert` tesz meg, igény szerint lehet kerekíteni.

Hasonló gondolatmenet szerint próbáld meg kiszámolni, hogy a kismutató mennyit tesz meg.
-1