Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki a trapéz hiányzó adatát!Légyszi segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
670
a,Alapok a=5cm c=9cm m=? T=42cm2 b, alapok a= 7cm, c= ? m=4cm T=40cm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz területének képlete: T= (a+c)*m/2
A meglévő adatokat behelyettesíted az egyenletbe, és marad egyetlen ismeretlened, amit már ki tudsz számolni egyszerű egyenletmegoldással.
1