Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mindig nem értem hogy lehet? :D

Főoldal » Általános iskola » Matematika
835
78+4·b=7·b

2·c-3=c+17

9·d-8=73
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
78+4b=7·b /-4b
78=3b /:3
26=b

2c-3=c+17 /-c
c-3=17 /+3
c=20

9d-8=73 /+8
9d=81 /:9
d=9
2