Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trapéz-1

Főoldal » Középiskola » Matematika
587
Adott egy általános trapéz két alapja és két átlója.
1.) Mekkorák a trapéz szárai?
2.) Mekkora a trapéz területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ehhez kellenének az "adott" adatok.
0

Ok, legyen.
Az ABCD trapéz
- hosszabbik alapja (AB) = a
- rövidebb alapja (CD) = c
- az egyik szára (BC) = b=?
- a másik szára (AD) = d=?
- az egyik átló (AC) = e
- a másik átló (BD) = f
- a trapéz területe T=?
Remélem, ezek után semmi akadálya a megoldásnak. :-)
0