Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalék számítás

Főoldal » Általános iskola » Matematika
565
az osztály létszáma 30 fő. ennek 50%-a töri faktot, 70%-a föci faktot választott. hányan vannak, akik mindkettőt választották?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
11 fő
0

Gondolom a feladathoz hozzá tartozik, hogy legalább az egyiket válaszották.
`70% = 21 fő`
`50% = 15 fő`
A kettő összege `15+21=36`, tehát `6` embert számoltunk kétszer, vagyis hatan válaszották mindkettőt.
0