Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi: lent->

Főoldal » Általános iskola » Matematika
552
Ha (a+b)^2 - (a-b)^2= 4 akkor ab egyenlő: a) 2 b) -1 c) -2 d) 1

^2 = a négyzeten, másképp nem tudtam jelölni

Légyszi a megoldást, mert megszeretném tudni a megoldását. Köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
`(a+b)^2 - (a-b)^2= 4 `
felhasznált összefüggés
`c^2+d^2=(c+d)*(a-d)`
`(a+b+a-b)*(a+b-a+b)=4`
`2*a*2*b=4`
`a*b=1`
a helyes válasz d)
1

Mivel
(a+b)^2 - (a-b)^2= 4ab
ezért
4ab=4
így
ab=1
vagyis a válasz: d)
1