Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1088
x/10+x/15=1



Mi a következő lépés, onnantól már eltudom végezni. Csak ebből kellene egyenletet alkotni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Közös nevezőre kell hozni. Ez jelen esetben a 30 lesz.
1

x/10+x/15 = 1 /.2
x/30+x/30 = 2 /.30
x+x = 60
2x = 60
x=30
0