Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

463
Halihó!
Valaki tudna segíteni ? Főleg ellenőrzés gyanánt kéne de segítség is kéne bennük... (ötösöket kaphatok érte órán és nagyon jól jönne)
Kérlek segítsetek!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
606.: Definíció szerint sűrűség=tömeg/térfogat, tehát szükségünk van a mikulás tömegére és térfogatára. A papírra valószínűleg rá van írva, hogy mennyi a tömege, de mérleggel is könnyen megmérhető; egy konyhai mérleg gramm pontossággal képes mérni, tehát azt mondhatjuk, hogy a mikulás tömege mért tömeg±1 gramm között mozog.
A térfogatot úgy tudjuk a legkönnyebben megmérni, hogy megolvasztjuk a csokit, ezt lehetőleg egy téglatest alakú edényben tegyük meg. Miután elolvadt, és téglatest formát vett fel és visszahűlt (itt kell tudni, hogy a hőtől megnő a térfogat), megmérjük a téglatest éleit, és kiszámoljuk a térfogatot; ha vonalzóval/mérőszalaggal mérünk, akkor azzal milliméter pontossággal tudjuk megadni az élek hosszát, így a hossz mért hossz±1 milliméter hossz között mozog, tehát a térfogatot alulról és felülről úgy tudjuk becsülni, hogy a legkisebb és legnagyobb becsléssel kiszámoljuk a térfogatot, ezután a sűrűséget is keretek közé lehet állítani; az alsó becslés az lesz, amikor a legkisebb feltehetőket osztod el, a felső becslés, amikor a legnagyobbakat, tehát az így kapott értékek között fog mozogni a tényleges sűrűség, melyet g/mm³-ben kaptunk meg.
0