Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mára kellene!!! Jó magyarázattal!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
540
1). Ha a henger síkra lefejtett palástjának területe 120pi és Ta =144pi ,V=?
2) V=972pi cm3 felszíne ?cm2
3) V=72pi cm3 az alapsík és az alkotó által bezárt szög 45fok ,Ft =?cm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az első feladatot próbáltam megérteni. Szerintem elírtad. Ha "Ta =144pi" az alapterületet jelenti, akkor az alapkör sugara 12 cm. (r2 pi). A palást felszinből az alkotó akkor 10 cm-re jön ki. Ez lehetetlen, az alkotónak hosszabbnak kell lenni a sugárnál.
Ha tényleg elírtad az első feladatot javítsd ki, a többit meg írd le érthetően. (vagy fényképezd le)
0