Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1353
Keress olyan számot, amelyet ha 2-vel osztunk 1 maradékot ad, 3-mal osztva 2 maradékot ad, 4-gyel osztva 3 maradékot ad, 5-tel osztva 4 maradékot ad, 6-tal osztva 5 maradékot ad.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Legyen a szám x.
X-1 osztható 2,3,4,5,6-tal. Ilyen szám a 60. Szóval akkor x=59.
59:2= 29 marad 1
59:3= 19 marad 2
59:4 = 14 marad 3 ...stb.
1

59, 119, 179, 239, 299, 359, 419, 479, 539, 599, 659, 719, 779, 839, 899, 959, stb...

Módosítva: 7 éve
0