Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög aránya

Főoldal » Középiskola » Matematika
774
Feladat: Egy háromszög belső szögeinek aránya, 11:12:13
Határozzuk meg a háromszög belső és külső szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A háromszög belső szögeinek összege `180°`. Tehát a `11x+12x+13x=180°`
Összeadjuk az x-eket: `36x=180°`.
Leosztasz `36`-tal, és az arányoknak megfelelően visszaszorzol, és így megkapod a belső szögeket, amikből a külső szögek számolása egyszerű (belső szög + külső szög = `180°`).
0