Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvények!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
440
2x² + 6x +6 / x² + 4x +5
Mi ennek a függvénynek az értelmezési tartománya?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Feltételezem, így értendő a kifejezés:
(2x^2+6x+6)/(x^2+4x+5)

Ha igen, akkor csak arra kell ügyelnünk, hogy a nevező nem lehet 0.
Mivel x^2+4x+5=(x+2)^2+1>0, ezért a függvény minden valós x esetén értelmezett.
(Egyenértékű ez az utóbbi megállapításunk azzal, hogy az x^2+4x+5=0 egyenlet diszkriminánsa [D=4^2-4*5=-4] negatív.)
1