Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
726
Olyan kérdésem lenne,h a trapéz területét kell kiszámolni.Azt tudom,hogy T=(A+C)×M:2
De van olyan feladat,hogy k=9dm,m=3dm. Ezt hogyan tudom akkor kiszámítani.

A másik kérdésem az lenne,h itt meg táblázat van:meg van adva a trapéz egyik alap(8dm),trapéz magassága(2dm),trapéz területe(1100cm²),a kérdés:mennyi a másik alapja? A másik táblázat:trapéz egyik alapja(2,8cm),másik alapja(7,2cm),trapéz területe(31,5cm²),a kérdés:mennyi a trapéz magassága!?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
" k=9dm" De mit jelent a k ?
Ha a középvonal hosszát, akkor az éppen (a+c)/2, tehát csak a magassággal kell megszorozni, és kész a terület.
Módosítva: 7 éve
0

A többi kérdésnél is csak a terület-képletbe kell helyettesíteni:
https://www.geogebra.org/m/ybd4hcv4
0