Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nehéz sorozatos feladat:

Főoldal » Középiskola » Matematika
805
x(0)=1
x(1)=41
x(n+2)=3x(n)+gyök[8*{x(n)²+x(n+1)²}], n>=0
Bizonyítsd be hogy a sorozat elemei természetes számok!

Megjegyzés: a négyzetes zárójel NEM egész részt jelöl, a kapcsos zárójel és a négyzetes zárójel is sima kerek zárójelként értelmezendő!

Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, sorozatok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Ez már n=0-ra sem igaz, szóval valami nem kerek.
0

n=1, 2, 3 -ra igaz
0