Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek,sorozatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
687
Valaki segítene megoldani és levezetni? Előre is köszönöm! Nagyon sürgős lenne!!

Angéla a pihenőkertjük egy részére járólapokat fektetett le. Az első sorba 8
járólap került, minden további sorba kettővel több, mint az azt megelőzőbe.
Összesen 858 járólapot használt fel.

hogy jött ki az az egyenlet itt,hogy 858=(8+n-1)n
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek,sorozat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A számtani sorozat össegének képlete:
`S_n=n·(2a_1+(n-1)·d)/2`
Most:
`S_n=n·(2·8+(n-1)·2)/2=n·(8+n-1)`

Egyszerűsíteni lehetett 2-vel.
0