Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem értem valaki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
798
82/b,c
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Henger felszínének képlete:
S = 2 * π * r² + 2 * π * r * a
Henger térfogatának képlete:
V = π * r² * a

ahol r a sugár, a pedig az alkotó.
Ezek mind adottak a feladatban:

b,
a=0.6 cm
r=1.2cm
V = π * r² * a = π * 1.2² * 0.6 = 2,71296 cm³
S = 2 * π * r² + 2 * π * r * a = 2*π*1.2² + 2*π*1.2*0.6 = 13,5648 cm²
1