Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mèg mindig nem èrtem

Főoldal » Általános iskola » Matematika
693
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
S=f(0)+f(1)+f(2)+...+f(2011)=(-2*0+1)+(-2*1+1)+(-2*2+1)+...+(-2*2011+1)

A '-2'-őt kiemelve, valamint az egyeseket összegezve:

S=-2*(0+1+2+...+2011)+2012=
=-2*2011*2012/2+2012=-2011*2012+2012=-2010*2012=-4044120
0

Nekem nem annyi! Döntsd el melyik a jó?!
0

Köszönöm a figyelmeztetést. Javítottam:
0