Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik számra gondoltam?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1219
Gondoltam egy számra. Ha kivonjuk belőle a 18%-át és hozzáadjuk a gondolt szám 2/3-át, akkor 1784-et kapunk.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
0,82x+2/3x=1784 /*3
2,46x+2x=5352
4,46x=5352 /:4,46
x=1200
2

A gondolt szam az 1200, mert 1200nak a 18%-a 216, a 2/3-a 800.
1200-216+800= 1784.
Elsonek megprobaltam behatarolni, a 900 volt az elso tippem de az tul kicsi lett, ezert megprobaltam az 1200-at es az a megoldas.
0