Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalapos feladat!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
560
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A területe=24
Egyik oldala a szélessége legyen x
Akkor a másik oldal a hosszúsága 2/3 x
x*2/3x=24 Ezt megoldva kijön, hogy x=6
Tehát a szélessége 6, a hosszúsága 4.
a, A kerülete 20 m
b, tudjuk hogy a félkör sugara az 2 cm. Így a teljes kör területe= ∏* 2^2= 12,5 m^2. A félkör területe, akkor 6,25 m^2. Ennyi csempe kellene. De a veszteség hozzárakva. 6,25*1,15=7,1875 m^2. Így elég lesz annyi.
c, 7,1875 m^2 kell nekünk. 7,1875:1,5=4,7. De nem lehet fél dobozt venni ezért 5 doboz kell. Ez 160 lej.
0