Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hazi

Főoldal » Középiskola » Fizika
598
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ott van a képlet:
`I(x)=I_0·"0,1"^(x/6)`
Helyettesítsd be `x` helyébe a megadott számokat, `I_0` helyébe a 800-at, és a számológépeddel számold ki mindet.
Pl. az első:
`I("0,3")=800·"0,1"^("0,3"/6)=800·"0,1"^("0,05")=800·"0,891"="712,8"`, ami kerekítve `713`, azt kell beírni az első kockába.

b)
`I_0·"0,1"^(x/6)=I_0·15%=I_0·15/100`
`"0,1"^(x/6)="0,15"`
Mindkét oldalból logaritmust kell vonni:
`x/6·log "0,1"=log "0,15"`
`x=6·(log "0,15")/(log "0,1")`
Ezt is számold ki a számológépeddel. Bármilyen alapú logaritmust használhatsz, mondjuk 10-eset egyszerű a számológépen. (Mindkét logaritmus negatív lesz, amiből a hányados pozitív.)
0