Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2567
Egy kád a csapon át 8 perc alatt telik meg,míg a tele kád 10 perc alatt ürül ki,ha a lefolyóját megnyitják.Mennyi idő kell a nyitott lefolyóju kád megtöltéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Adatok: megtelik:8 p
Kiürül:10p
Nyitott lefolyójú kád megt. :? p

10 perc alatt 2 percnyi víz kerül a kádba. 8:2=4
4-szer 2=8 4-szer 10=40

40 perc kell a kád megtöltéséhez, ha nyitva van a lefolyó.

Remélem érted!
1