Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Teljesítmény

Főoldal » Általános iskola » Fizika
633
Két gyerek rúdmászásban versenyez. Laci tömege 48 kg, Pistié 42 kg. Laci 20 másodperc alatt, míg Pisti 18 másodperc alatt ért fel a 3 m magas pózna végére. Hasonlítsd össze a két gyerek teljesítményét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A teljesítmény
`P=W/t`
A "végzett munka" - a tanulók helyzeti energiájának változása `W=m*g*h`
És akkor Laci esetén a számítás
`P=(m*g*h)/t=(48\ kg*10\ m/s^2*3\ m)/(20 s)=72\ W`
Pisti legyen a Te dolgod...
0