Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Vonatok találkozása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
710
Két város közötti távolság 100 km.
Az egyik vonat sebessége 100km/ó.
A szembe induló vonat sebessége 80km/ó.
Hol találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel a találkozás a kérdés, ezért ebben az esetben a két vonat menetideje, lesz azonos (ez legyen T)

tudjuk, hogy a teljes vasútszakasz 1OOkm, ennek a két végéről indulnak
az első vonat megtett útja a találkozásig legyen X, a másiké pedig 1OO-X

innen X=1OO*T valamint 1OO-X= 8O*T

ezen egyenletrendszer megoldása után megkapjuk, hogy T=5/9 óra, X távolság, ami ugyebár a 1OOkm/h sebességú vonat kiindulópontjától lett mérve pedig 5OO/9, ami megközelítőleg 56 km
0