Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseg

Főoldal » Középiskola » Matematika
512
Meg ma este kesznek kell lenni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
SEGÍTSETEK
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

8
Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

0

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0

1. feladat.
Beírod a számítógépbe vagy google-be.
De amugy az első feladat végeredménye
0,000000000000000005325 de meglehet ezek nélkül is oldani. A szorzandó szám 4 számjegyből áll akkor kivonod ezt a 4db számjegyet a 10-21-ből ami 21-4 = 17. Leírod a 4 kezdőszámot(5325) a végére majd beillesztesz mellé 17 nullát majd ennek a végére beszúrsz egy 0,-t így kijön a
0, 00.000.000.000.000.000.5325
2. feladat
40 dolgozóból 22 volt már Prágában.
40 dolgozó 60% volt már Varsóban
megoldás:
40/100 = 0,4 == 1%
40 dolgozó 60%-a = 0,4 · 60 = 24
22 + 24 = 46 mivel csak 40 dolgozó van és nincs olyan aki egyik várost sem látta igy 46 - 6 = 40
6 dolgozó volt már mind két városban.

6..feladat:
9-el való oszthatóság ha egy szám számjegyeinek összege osztható 9-el.
1+1+3+5+4+8+8+3+7+x / 9
40 + x osztható legyen 9-el 40+5 = 45 ami 5 *9
11 + 35 + 48 + 83 + 75 = 252 / 9 = 28
így X = 5







0