Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi írjátok le a levezetését!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
574
Két szám összege150, a két szám aránya pedig 3/7. ( 3 törve 7-el)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ugye a két szám összege 150 és aránya 3/7 az arányokat összeadod egymással és elosztod az két szám összegével ami 150/(7+3) = 15 == 1 arány. Így(3*15 = 45)1. szám és (7*15 = 105)2. szám
amit ha összeadsz akkor 45+105 = 150
0