Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körcikk kerülete, területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
1732
Számítsuk ki a 4 cm átmérőjű kör, 90° nagyságú középponti szögéhez tartozó körcikk kerületét és területét!

( Nekem elég furcsa eredmények jöttek ki. Hogyan kell helyesen megoldani?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, geometria, körcikk, kerület, terület
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Milyen képletekkel kell számolni? Szerintem én nem jóval szamoltam. A füzetem szerint i=r×α. T=(r2×α)/2. Ezek helyesek?
-1

http://www.altsuli.hu/matf/keretsikkerter9.html
`T =r^2π*α/360`, jelen esetben `α=90°` és `r=4 cm`.
`i=2rπ*α/360`, ez csak a körív, szóval a körcikk területéhez hozzá kell még adni kétszer a sugarat: `K=i+2r`.
0