Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Középiskola » Fizika
1641
Egy 80 kg tömegű ember kiugrik egy 2 m/s haladó 120kg tömegű csónakból amely ennek hatására éppen megáll.Mekkora sebeséggel ugrott ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az ember ugye azáltal tud kiugrani, hogy a csónakról elrugaszkodik a csónak menetírányára megegyező irányba ugrik, ezért a lába ugyebár a közös menetirányukra hajt ki erőt, innen pedig egy lendületmegmaradáskint felírható,
(M(ember)+M(csónak))*2= M(ember)*V+M(csónak)*0. Ez számszerűleg
200*2=80*V
V= 400/80 =5

Tehát az ember 5m/s-os sebességgel ugrott ki a csónakból, az eredeti menetiránnyal megegyező irányba
0