Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki oldja meg légyszives.

279
Képet csatoltam , napok ota rágodom rajta de nem jövök rá. Légyszives aki tudja ne tartsa magában.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem nem lehet megoldani, vagy nagyon hülyén van megfogalmazva, és teljesen másra gondolt, mint én.
Kezdjük ott, hogy a ferde vonalak egyenesnek számítanak-e, mivel nem tűnnek annak. Illetve ha annak számít, akkor megoldhatatlan a példa, mivel akkor minden szám legalább két számhármas tagja, miközben tudjuk, hogy a `7`-es csak az `1`-essel és `2`-essel összeadva ad `10`-et.
Ebből ha arra következtetünk, hogy nem az, akkor ott tartunk, hogy `3` darab egyenesünk van, amikhez akkor `3` darab számhármast kell választani.
Csatoltam egy nagyon szép képet, ahol be van karikázva, hogy mely esetekben lesz az összeg `10` (`1+2+7`; `1+3+6`; `1+4+5`; `2+3+5`).
Mivel minden számot fel kell használni ezért tudjuk, hogy úgy kell a `3` számhármast kiválasztani, hogy az minden számot lefedjen. Látjuk, hogy a `4`-est, `6`-ost és `7`-est csak egy szín tartalmazza, ezért ennek a három számhármasnak kell lennie.
Viszont amikor jobban tanulmányozzuk ezeket a számhármasokat, akkor feltűnik, hogy az `1`-est mind a `3` számhármas tartalmazza, míg ha csak a vízszintes és függőleges egyeneseket vesszük figyelembe, akkor a legnagyobb átfedésünk csak `2`-es lehetne.

Lehet én néztem be valamit nagyon, de nem úgy tűnik, hogy ez így megoldható.
0