Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudományos számológéppel hogyan kell ki számolni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
548
Hogyan kell kiszámolni, milyen gombokat kell megnyomni?
C=2/Sin40 7Sin21=a c=39/sin12

Sin12=?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kettő szorozva szinussal (kis gomb a sin) felirratal ezt megnyomod es mögé csak simán hogy 40. Ez ha jól írtad be 3,11 lesz.
7*szinusz 21-et ugyanígy mint az előbb csak most mem osztani hanem szorozni kell. Ez 2,5 lesz. A harmadikat szintén ugyanígy az 187,58 lesz kerekítve.
Sin12, pedig megnyomod a szinuszt es a 12-t. Ha ezeket fogba akarod akkor shift utána a sin gomb, es beírod a számokat amik kijöttek
-1