Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 8.osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1003
egy sorozat első két eleme: a₁=3 a₂=12
írd föl a sorozat következő három elemét úgy, hogy:
a) a szomszédos tagok különbsége állandó legyen
b) a szomszédos tagok hányadosa állandó legyen
c) minden további tag az előző két tag szorzata legyen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a, 12-3=9 vagyis: 3,12,21,30,39 így mindig 9 lesz a szomszédos tagok különbsege
b, 12:3=4 vagyis: 3,12,48,192,768 ha elosztos mindig 4 lesz
c, 3*12=36 vagyis 3,12,36,432, 15552, 6718464
Itt pedig minden meg kell szorozni az elotte levo 2 számot egymassal.
1