Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Könyvajánló

1254
Valaki tudna írni egy könyvajánlót a Defoe: Robinson Crusoe című könyvhöz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

1
Robinson egy gazdag angol ifjú, akit kalandvágya arra ösztönöz, hogy megszökjön otthonról. Tengeri viharokat él át, kalózoktól, rabszolga-kereskedőktől retteg. Egyik hajóútja során hajótörést szenved és egy lakatlan szigetre kerül. Egyedül kell megküzdenie a természettel, a vadállatokkal, földet kezd művelni saját készítésű eszközökkel, hogy túlélje, amit a sors rámért. Később kiderül, hogy a sziget mégsem lakatlan, találkozik egy bennszülöttel, akit Pénteknek nevez, és benne hűséges társra talál.
Hogy viszontlátja-e még hazáját az egykori kalandor, választ kaptok rá, ha elolvassátok ezt a lebilincselő olvasmányt.

vagy


A történet minden új és új generációt meghódít, amióta Defoe Robinsonja megszületett. Robinson hajótörése, élete a lakatlan szigeten, leleményessége ahogyan mindennapjait megszervezi, a művészek, pedagógusok, tudósok kimeríthetetlen példa- és hasonlattára, amikor arról kell szólniuk, hogyan alkotta meg a munka az ember életét, hogyan tette egyre tökéletesebbé magát az embert. Ne fosszuk meg gyermekeinket ettől az élménytől, Robinson magányos küzdelmének tanulságától – adjuk kezükbe ezt a könyvet – megannyi olvasónemzedék első feledhetetlen élményét.
0