Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
588
Mely valós számokra igazak a következő egyenlőségek:
sin(2x+π/3)=√(3)/2
cos(3x-π/4)=-1
tg(2x-π/4)=-1
ctg(2x+π/4)=√(3)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
először is, visszaírjuk archus-ok segítségével szögfüggvény mentes alakra, én most elhagyom a +2k∏-t az érthetőség végett, és mert tegyük fel hogy a (0, 2∏) szakaszon vizsgálódunk.

Innen az új egyenleteink

2x+n/3 = ∏/3 (radiánban fogunk dolgozni a megoldás során)
3x-n/4 = ∏
2x-n/4 = -∏/4
2x+n/4 = ∏/6

Ez a 4 egyenletrendszer túl is definiálja az ismeretleneinket, aminek végső soron az az eredménye, hogy nem lesz az egyenletrendszernek megoldása.
0