Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A befogó a fogó

Főoldal » Középiskola » Matematika
718
Adott egy derékszögű háromszög átfogója és az ahhoz tartozó magassága.
1.) Mekkorák a befogók?
2.) Mi a megoldhatóság feltétele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
https://www.calculat.org/hu/terulet-kerulet/derekszogu-haromszog.html#error1
Szükség van a átfogón kívül vagy az egyik belfogó vagy az egyik szög, a derékszögön kívül...
0

Igen, bocsánat nem láttam a magasságot...
m^2=x*y az "x,y" ott a 2 része azaz az átfogót 2 részre osztja. Ekkor kijön 2 derékszögű háromszög amely Pitagorasz tétellel meg lehet oldani,
azaz m^2+x^2=a^2
és m^2+y^2=b^2

( https://tudasbazis.sulinet.hu/hu/matematika/matematika/matematika-10-osztaly/a-magassagtetel-es-a-befogotetel/a-magassagtetel )
Módosítva: 7 éve
0