Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sin, cos, tg ,ctg

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
A kérdésem az lenne, hogy honnan tudom hogy a torony magassága az a/2? És hogy jön ki a a√3/2?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Hegyes szögek szögfüggvényei
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hát, kiszámolod a színuszt és szorzod az átfogóval.
`sin = (szemközti__befogó)/(átfogó)`.
Ismered a háromszög szögeit, szóval a `sin` értékét tudod, és ahhoz, hogy a szemközti befogót megkapd, be kell szorozni az átfogóval.
Pl. `sin 30°=1/2` és `1/2*a=a/2`.
0